SMS-grupp för att hjälpa till att ta svärmar

Hej allihopa
hoppas ni har det bra! Några av er har säkert redan slungat! Det fyller på bra i skattlådorna nu!

Nu när det närmar sig midsommar brukar även ”svärmproblemen” dyka upp. Vi har redan fått samtal till föreningen om detta.

För att underlätta att hjälpa till att ta bisvärmar när folk ringer till oss har styrelsen funderat på hur vi på ett enkelt sätt kan hjälpa till med detta.

Det naturliga brukar ju vara att man kontaktar en biodlare i närheten där svärmen sitter och frågor om hon/han kan hjälpa till att ta svärmen.
Ibland får man inte tag i biodlaren eller också har biodlaren inte möjlighet att kunna hämta hem svärmen. Då måste man söka efter någon annan som kan hjälpa till.
Eller också vet man inte vilken biodlare man ska ringa.

Styrelsen har därför ett förslag på att skapa en SMS-grupp där alla biodlare som är intresserade av att hjälpa till att ta svärmar kan anmäla sig.

Om vi tar fallet ovan, att det kommit en förfrågan om att hjälpa till att ta en svärm, och den biodlaren man hade tänkt kontakta inte svarar eller inte har möjlighet att ta svärmen, skickar man ett SMS till “Svärmgruppen”.
Samma sak om man inte vet vem man ska vända sig till. Då drar man ett SMS till gruppen.
Den ur gruppen som har möjlighet att hjälpa till att ta svärmen svarar då på SMS:et och får ta den. (“Först-till-kvarn” får väl gälla om flera är intresserade?)

Som ni kanske har läst i Bi-tidningen” har SBR också inrättat en “Svärmtelefon” dit man kan ringa och få hjälp. I detta fallet knappar “kunden” in vilket postnummer som är aktuellt där svärmen sitter.
Föreningen har då lämnat en lista i förväg till SBR där det framgår vilka biodlare som kan hjälpa till för olika postnummer.

Är du intresserad av att hjälpa till att ta svärmar?
Skicka då ditt namn och mobilnummer till mig, info@lidbi.se, så kommer jag att fixa till en SMS-grupp och lägga in dig i denna.
Är du även intresserad av att vara med på SBR:s “Svärmtelefon” skickar du även med vilket postnummer du tillhör så kommer vi att vidarebefodra detta till SBR.

Hör av dig så snart som möjligt så att vi kan starta upp SMS-gruppen, för som jag skrev ovan har vi redan fått påringningar till föreningen om hjälp med att ta svärmar.

Jag återkommer med mera information när vi vet hur många som är intresserade samt när SMS-gruppen är klar

Ha det gott!
Styrelsen / Lennart Hellmén

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.