2019-05-18 Ny smittförklaring

Hej,

Nu har den nya smittförklaringen kommit. Bifogar översiktskarta och förordningen.

Vill du flytta levande bin, utbyggda vaxkakor, vaxavfall, begagnade bibostäder eller begagnade biodlingsredskap inom Sverige måste du ta reda på om flytten i så fall sker ut ur ett skyddsområde eller ett övervakningsområde avseende amerikansk yngelröta eller trakékvalster, eller ut från en varroazon. Om så är fallet måste du ha tillstånd från tillsynsman.

Startsida för reglerna finns här http://www.jordbruksverket.se/bitillsyn

Du som vill se alla kartor klickar på länken: http://www.jordbruksverket.se/amnesomraden/djur/olikaslagsdjur/binochhumlor/reglerforbiodlingbitillsyn/skyddsrespektiveovervakningsomradenmedavseendepaamerikanskyngelrota.4.241de21616a7b39633c19566.html

Med vänlig hälsning,

Helena

 Amerikansk yngelröta bilaga 45 Översikt.pdf

 2019-034.pdf

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.