Hur blir man biodlare?

Om biodling

Biodling kan man ha både som hobby och yrke.
När du arbetar med dina bin lever du nära naturen och lär dig att följa allt som sker där, vilka växter som blommar vid de olika årstiderna osv. Du kommer också att lära dig vilken fascinerande värld ett bisamhälle är.
Förutom att du kommer att få njuta av din egen skördade honung, kommer dina bin att bidra till att pollinera växter. Att binas viktigaste uppgift är att pollinera växter glömmer man gärna bort ibland. Honungen är ju bara en ”bi-produkt” brukar vi biodlare skämtsamt säga.

Hur blir man biodlare

Bästa sättet att bli biodlare är att delta i en studiecirkel och ta kontakt med en lokal biodlarförening.
På denna sida kan du kontakta vår föreningen för att få mera information om hur du blir biodlare samt se om det finns någon aktuell nybörjarkurs just nu.

Bli medlem i Lidköpings Biodlareförening!

Som medlem i vår förening får du möjlighet att vara med och prova på samt lära dig att sköta våra bin i vår föreningsbigård.

När du har gått klart din biodlarkurs och känner dig redo att börja med ditt första egna bisamhälle kommer du under ditt första år hos oss att tilldelas en fadder. Din fadder kommer att finnas med och stötta dig och svara på alla de frågor som man som nybörjare ofta har. Din fadder eller föreningen kan också hjälpa dig med att skaffa ditt första bisamhälle.

Under vintern, när bina har gått i ett s.k. ”vinterklot”, flyttar vi inomhus och fortsätter att diskutera bin och biodling. På så sätt kan du genom vår förening hela tiden lära dig mer om bin och biodling.

Mer information?

På följande sidor kan du läsa mer om biodling, hur man kommer igång och vilken utrustning man behöver.

Sveriges Biodlares Riksförbund

Allt om biodling

 

6 reaktion på “Hur blir man biodlare?

 1. Anette Björkman

  Hej!
  Jag och min man är intresserade av att gå en kurs i biodling och undrar om ni kommer att ha någon studiecirkel för nybörjare i vår?
  Vi är äve självklart intresserade av att bli medlemmar.
  Mvh,
  Anette Björkman
  Källstorp

  Svara
  1. Webmaster Inläggsförfattare

   Hej Anette och tack för din fråga.
   Vi har ikväll haft den sista kursträffen för hösten, och det kan nog tänkas att det även kan bli en ny kurs till våren. Det beror lite på intresset hur många som anmäler sig osv. Ta gärna kontakt med Studieförbundet Vuxenskolan här i Lidköping och anmäl ert intresse där så har de koll på antalet anmälda. Vi kör nämligen kurserna genom Vuxenskolan.
   Ni är även varmt välkomna på våra föreningsträffar på torsdagar då vi träffas och pratar bin. Titta i vår aktivitetskalender så ser ni vad som kommer att hända på dessa träffar.

   Hälsningar
   Lennart Hellmén
   Lidköpings Biodlare

   Svara
   1. Anette Björkman

    Hej Lennart!
    Tack för ditt svar, då vet jag. Gör som du säger och anmäler oss via Studieförbundet Vuxenskolan.
    Hoppas vi ses i vår!
    Mvh,
    Anette

    Svara
  2. Josef Karlsson

   Hej Anette!
   Som Lennart skrev kommer vi på Studieförbundet Vuxenskolan, i mån av intresse, att starta en studiecirkel till våren. Hör gärna av dig till mig, antingen via telefon eller e-post så att jag kan skriva upp dig på listan.
   Mitt nummer: 0706996699
   Min e-post: josef.karlsson@sv.local

   Mvh
   Josef Karlsson
   SV Lidköping

   Svara
 2. Gunvor Torstensson

  Tack Lennart och Helena för gott arbete!
  Ni har gjort en lysande debut som kursledare för nybörjare!

  Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.