Hur blir man biodlare?

Om biodling

Biodling kan man ha både som hobby och yrke.
När du arbetar med dina bin lever du nära naturen och lär dig att följa allt som sker där, vilka växter som blommar vid de olika årstiderna osv. Du kommer också att lära dig vilken fascinerande värld ett bisamhälle är.
Förutom att du kommer att få njuta av din egen skördade honung, kommer dina bin att bidra till att pollinera växter. Att binas viktigaste uppgift är att pollinera växter glömmer man gärna bort ibland. Honungen är ju bara en ”bi-produkt” brukar vi biodlare skämtsamt säga.

Hur blir man biodlare

Bästa sättet att bli biodlare är att delta i en studiecirkel och ta kontakt med en lokal biodlarförening.
På denna sida kan du kontakta vår föreningen för att få mera information om hur du blir biodlare samt se om det finns någon aktuell nybörjarkurs just nu.

Bli medlem i Lidköpings Biodlareförening!

Som medlem i vår förening får du möjlighet att vara med och prova på samt lära dig att sköta våra bin i vår föreningsbigård.

När du har gått klart din biodlarkurs och känner dig redo att börja med ditt första egna bisamhälle kommer du under ditt första år hos oss att tilldelas en fadder. Din fadder kommer att finnas med och stötta dig och svara på alla de frågor som man som nybörjare ofta har. Din fadder eller föreningen kan också hjälpa dig med att skaffa ditt första bisamhälle.

Under vintern, när bina har gått i ett s.k. ”vinterklot”, flyttar vi inomhus och fortsätter att diskutera bin och biodling. På så sätt kan du genom vår förening hela tiden lära dig mer om bin och biodling.

Mer information?

På följande sidor kan du läsa mer om biodling, hur man kommer igång och vilken utrustning man behöver.

Sveriges Biodlares Riksförbund

Allt om biodling

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.