Kategoriarkiv: Evenemang

Dags för den årliga grillkvällen!

Torsdagen den 16 juni kl 18.00 är det åter dags för föreningens årliga grillkväll i bigården Råda. Alla medlemmar med familjer är välkomna. Kostnad: 40 kr / person. Ingen förhandsanmälan behövs.

OBS!  Kassören hoppas få betalt i ”nya tjugokronorssedlar” och inte i ”de gamla” då dessa inom kort blir ogiltiga, så försök ta med ”nya sedlar” och betala med dessa!

Grillfest i bigården

Grillfest i bigården

Varmt välkomna!

Inköpsresa till Töreboda

Torsdagen den 27 mars
åker föreningen till Töreboda på inköpsresa.

Samling och avresa
Samling vid Lidens parkering kl 16:45.  Avresa kl 17.00.

Kostnad för resan
100 kr per person

Rabatter och priser i Töreboda
Precis som förra året kommer vi att få 10% i rabatt i butiken, Detta gäller dock inte glasburkar, bifor och vax.
Man håller just nu på att uppdatera priserna på sina produkter så det är inte alls säkert att förra årets katalogpris gäller längre. Därför hänvisar man att besöka deras hemsida för aktuellt pris.

Förbeställning
Skall du köpa en större mängd burkar, material mm vill man gärna att du kontaktar dem innan vårt besök, t.ex via mail,  så att de kan göra i ordning din beställning. Detta för en snabbare hantering när vi kommer dit.

Fika
Som vanligt kommer vi att bjudas på kaffe och bulle.

Anmälan
Anmälan görs via mail till Helena Gustafsson

 

Inköpsresa till biredskapshandlare

När vi hade våra sista träffar innan årsskiftet diskuterade vi om det fanns ett intresse att prova någon annan biredskapshandlare än Töreboda i vår, för att få lite variation och se vad andra har att erbjuda. Styrelsen tog på sig att undersöka detta och återkomma med ett förslag.

Det förslag som vi nu lägger fram är att göra ett besök hos Jan Gustavsson (Värsås), som är återförsäljare åt LP:s biodling.
Resan är tänkt att genomföras den 27 mars och föjande gäller för denna resa:

  • Vi kommer att få 10% i rabatt på det vi förbeställer inför besöket. Rabatten gäller dock inte glasburkar, Bifor och vax.
  • För att Janne ska kunna sälja det vi vill ha måste vi beställa våra varor i god tid innan besöket, senast torsdag 13/3.
  • Kataloger från LPs kommer att finnas tillgängliga på torsdagsmötena. Vill man titta på hemsidan går det givetvis också bra www.lpsbiodling.se
  • Ingen kontanthantering sker på plats hos Janne utan alla köp sker mot faktura.
  • Beställningar görs enskilt till Janne, antingen på telefon mobil 070-560 07 06 eller mail: jan@svenskhonung.se
  • Uppge medlemskap I Lidköpings Biodlarförening och att varorna hämtas på vår gemensamma inköpsresa.
  • Vi vill påpeka att Janne inte har någon butik som i Töreboda, så det mesta måste alltså förbeställas!

Styrelsen presenterade förslaget igår på mötet (13/2), men eftersom inte alla medlemmar har tagit del av denna information samt att det igår var lite svårt att få en uppfattning om intresset för denna resa, eller om man hellre föredrar att åka till Töreboda, skulle vi därför vilja att ni går in och röstar på vilket alternativ ni föredrar.
Röstningen är helt anonymt och enligt samma princip som ni ibland ser i kvällstidningarna, ”Var det rätt låt som vann?” osv.
Sidan för att rösta är öppen fram till nästa torsdag den 20/2 då vi måste fatta beslut om vart vi skall åka,   Tack för att du hjälper oss med detta.

Ta mig till röstsidan!

Med bästa hälsningar
Styrelsen

Om biodling på Vänermuseet

Sedan början av oktober pågår utställningen ”Skaraborg som skafferi” på Vänermuseet i Lidköping. Utställningen visar upp och lyfter fram den lokala matproduktionen, och i en av montrarna finns Lidköpings Biodlareförening representerat.

Söndagen den 24 november var det vår förenings tur att presentera och visa upp biodling för allmänheten och låta dem få provsmaka honung. En inte alltför stor skara åhörare fanns på plats för att höra Ingvar och Ferdinand från vår förening berätta om detta.

Ingvar och Ferdinand pratar biodling på Vänermuseet

Ingvar och Ferdinand pratar biodling på Vänermuseet

Fler bilder från denna träff hittar du här.

Snickarkurs för biodlare

Lördagen den 19 och 26 oktober är det tänkt att ha en liten snickerikurs hemma i garaget hos Stig-Olof Pettersson i Mellby. Vi gör bottnar enligt Bert Thryboms modell samt ramar enligt önskemål. Självkostnadspris för materiel.

Anmälan till Stig-Olof Pettersson på tel 0510/532253 senast den 1/10. Max 5 deltagare.
I dagsläget (6/10) har ingen anmält sig ännu, så ni som är intresserad, ring direkt och gör detta.

Inställd resa till Nordens Ark

I samråd med majoriteten av de anmälda till Nordens Ark-resan den 6/7 har vi beslutat att ställa in resan. Vi var 14 anmälda och resan hade kostat 300:-/person. Det tyckte vi blev för dyrt.

Däremot är det inget som hindrar er från att åka själv och ange ert  SBR-medlemsnummer i kassan och gå in gratis.
Hälsningar Ferdinan

Resa till Nordens Ark den 6 juli

Som medlemmar i SBR har vi möjlighet att komma in på Nordens Ark gratis den 6:e juli 2013. Lidköpings Biodlareförening kan tänka sig att arrangera en heldagsutflykt till detta trevliga ställe utanför Kungshamn.
Priset beror på hur många vi blir: Bussen kostar 4.100:- så priset blir minst 137:-, men förmodligen högre eftersom vi nog inte lyckas fylla hela bussen som tar så många som 30 deltagare.
Ni som är intresserade – kan ni mejla oss och anmäla er preliminärt? Jag återkommer sedan med detaljer om avgångstid och – plats.
Med vänliga hälsningar
Ferdinand

”Inte bara honung” visas på Folkets hus i Lidköping den 1/6

Lördagen den 1:a juni kl 15:00 – Folkets Hus Lidköping

Inte bara honung

Världens bin dör. Varför? Filmen ”Inte bara honung” tar oss med till biodlare världen över för att finna svaret till ett av vår tids stora gåtor.
Albert Einstein lär ha sagt att om alla bin i världen skulle dö ut, är mänskligheten utplånad inom fyra år. under de senaste fem åren har miljontals bin dött utan att någon kan förklara orsaken.

I samband med visningen av filmen finns Lidköpings Biodlareförening på plats och säljer honung. Försäljningen pågår mellan kl. 12-15.