Rapport från informationsmöte med distriktet

Roland Bromander

Distriktets ordförande Roland Bromander höll i mötet

Lördagen den 26 oktober hade Skaraborgs Biodlare kallat till informationsmöte på Uddetorp i Skara för att ta upp och diskutera några frågor med oss klubbar i distriktet.
Roland Eriksson och undertecknad (Lennart Hellmén) representerade vår förening på detta möte.

Här följer en kort sammanfattning om vad som togs upp på mötet. Mera information kommer att ges nästa torsdag på vår ordinarie möteskväll.

Honungsdepåer.
Hur fungerar detta ute hos föreningarna?
De flesta tycker att det fungerar bra. Däremot tyckte många att det är för sen hämtning med slingbilen. På samma sätt tyckte några att materialet på våren, hinkar mm, körs ut för sent. Det borde köras ut innan midsommar.

Framtiden i distriktet.
Vad är distriktets roll? Vad vill våra föreningar att distriktet skall jobba med?
Styrelsen vore tacksam att få in tips och idéer kring detta.
Förslag att varje förening lägger detta som en punkt på dagordningen vid det kommande årsmötet och sedan rapporterar in detta.

Distriktet fortsätter att öka antalet medlemmar och har nu 625 medlemmar (+53 under året) vilket känns bra.

I samband med denna punkt informerades vi om att vår moderorganisation, SBR, kommer att föreslå att förbundsmötet skall hållas vart annat år, istället som nu, varje år.
Man har också lagt ett förslag om att hela styrelsen skall väljas på 2 år, vilket innebär att hela styrelsen alltså kan avgå samtidigt. Detta tyckte många av oss inte kändes bra.

Vår kära Bi-tidning granskas just nu under ”lupp”. Tidningen får EU-stöd, och ca 60% av innehållet skall vara ”riktad information” om bi och biskötsel. Enl ”granskarna” når tidningen bara upp till ca 40% av detta idag, vilket innebär att EU-stödet kan komma att tas bort, varvid Bi-tidning går en ”oviss framtid” till mötes.

Sjukdomsläget inom distriktet
Är ganska lugnt och ser bra ut.

Övrigt
Distriktet har ett antal roll-ups som föreningar kan få låna när man har olika typer av aktiviteter. Förbundet har också tagit fram ett ”segel” med SBR:s logga. Distriktet har köpt in detta som också går att låna (se bild nedan).

"Segel-flagga" med SBR:s logga

”Segel-flagga” med SBR:s logga

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.